Een dag in het leven van een opticien

Werken in de optiek saai? No way! We laten je zien wat je (ongeveer) kunt verwachten. Van hoogbejaarde tot bekende rapper, en van oogmeting tot stylingadvies: geen één klant en geen één dag is hetzelfde. Dit betekent dat je elke dag weer nieuwe energie krijgt!

8:30

Het is dinsdagochtend. Nadat jij bent bijgekomen van het weekend op je vrije maandag, begin je de dag met een extra grote cappuccino. Nog een half uur tot de winkel opent: je checkt snel nog even of er in de werkruimte iets op je ligt te wachten dat vandaag af moet zijn.

9:00

De eerste twee klanten staan al voor de deur voor een oogmeting. Jij gebruikt de nieuwste technologie om een zo nauwkeurig mogelijke meting uit te kunnen voeren en voert de resultaten in op je iPad. Je verplaatst je in de klanten om twee gave monturen uit te zoeken. Je ziet de klanten steeds blijer worden dankzij jouw advies: beter zicht, beter humeur.

11:00

Er komt een nieuwe collectie binnen van Dolce & Gabbana. Jij gaat op zoek naar de mooiste plek in de winkel waar deze collectie goed tot zijn recht komt. Je maakt ook meteen een foto die je op Instagram plaatst, zodat de volgers kunnen zien dat de nieuwe collectie binnen is. Binnen no-time hebben 50 mensen het bericht een like gegeven. Yeah!

14:00

Een verdrietig meisje komt de winkel binnengelopen samen met haar moeder. Ze is gevallen in de speeltuin en haar bril is kapot. Nadat je haar gerust hebt gesteld, laat je haar meekijken in de werkruimte terwijl je een kleine reparatie uitvoert. Gelukkig viel de schade mee en gaat de bril weer heel mee naar huis.

16:00

Ronnie Flex komt binnen. Hij is op zoek naar een zonnebril die hij kan dragen tijdens een covershoot. Je weet dat hij een unieke stijl heeft, dus je denkt mee over wat bij hem én de shoot past. Hij besluit naar huis te gaan met maar liefst drie zonnebrillen van Cazal. Je repost snel de stories die hij in de winkel heeft gemaakt. Nice!

18:00

Het is alweer tijd om de deur te sluiten en naar huis te gaan. Het is een lange dag geweest, maar je zit nog vol energie van alle leuke klanten die je vandaag hebt kunnen helpen. Morgen is er weer een nieuwe dag!

Loop eens binnen bij een opticien!

Werken in de optiek saai? No way! We laten je zien wat je (ongeveer) kunt verwachten. Van hoogbejaarde tot bekende rapper, en van oogmeting tot stylingadvies: geen één klant en geen één dag is hetzelfde. Dit betekent dat je elke dag weer nieuwe energie krijgt!

“Laatst kwam een meisje bij mij in de zaak. Ze was samen met haar broertje van 16 en wilde haar ogen laten meten. Het onderzoek nam wat meer tijd in beslag dan verwacht. De broer bleef er de hele tijd bij en keek zijn ogen uit. Opticien, wat een leuk en interessant vak is dat, zei hij. En weet je? Volgende week komt hij een paar dagen stage bij ons lopen voor zijn beroepskeuze. Hij neemt zijn hele klas mee voor een oogmeting en schrijft daar een verslag over. Ik vind het hartstikke leuk om op deze manier mijn vak te promoten. Kom maar langs, ik laat het graag zien!”

“Kom maar langs, ik laat het graag zien!”

Diana Zuidweg, Struijk Optiek

Raphael Kriek, Kriek Optiek

“ Stap gerust binnen, ook als je helemaal niet van plan bent om een bril te kopen."

“Wie nieuwsgierig is om eens met eigen ogen te zien hoe het in de optiek toegaat is bij ons van harte welkom. Stap gerust binnen, ook als je helemaal niet van plan bent om een bril te kopen. We zijn stuk voor stuk trots op ons vak en willen daar maar wat graag over vertellen. We maken tijd voor je om je te laten zien hoe het werkt. En als het heel druk is in de winkel, dan maken we graag een afspraak. Dan kun je een paar uurtjes meelopen en je mag zo lang blijven als je wilt. Je zult niet de eerste zijn die is aangestoken door ons enthousiasme! Zien we je binnenkort?”

Je gelooft je ogen niet...

Wat zie ik nou!?

Je ogen kunnen je flink voor de gek houden. Staat het beeld nou stil, of beweegt het? Heb je even genoeg van al die serieuze informatie? Check dan meer optische illusies.